De vraag is niet “OF” Hennep de aarde kan redden, er is simpelweg geen andere weg. We hebben geen keuze meer!!

1. Hennep is de meest krachtige en veelzijdige plant op aarde, de enige plant die ons kan voeden, huisvesten, kleden, genezen en van energie kan voorzien. https://youtu.be/E6GoyeTBEFs
2. Een hectare hennep produceert evenveel zuurstof als 25 hectare bos
3. Een hectare hennep kan evenveel papierpulp produceren als vier hectare bomen.
4. Papier van hennep kun je 8 keer recyclen, van hout maar 3 keer.
5. Hennep groeit in 90 dagen van zaaien tot oogsten, een boom doet daar 20 jaar over.
6. Van de Hennepplant kunnen meer dan 50.000 duurzame producten gemaakt worden. https://hempcollective.nl/waarom-hennep/de-toepassingen/
7. Hennep is samen met Bamboe de snelst groeiende plant op aarde.
https://greencuisinecbd.com/nl/het-planten-van-hennep-kan-de-wereld-redden/
8. Hennep kan overal ter wereld verbouwd worden en heeft weinig water voor nodig en is daardoor bestand tegen klimaatverandering en lange perioden van droogte.
9. Hennep heeft, aangezien het zich tegen insecten kan beschermen, geen bestrijdingsmiddelen nodig, en heeft geen kunstmest nodig om te groeien.
Hennep is goedkoper te verbouwen dan soja of mais.
10. Als boeren 2 x per jaar vezelhennep verbouwen levert dat een CO2 opname op van 44 ton/ha, dat is 366% meer dan 1 hectare bos dat slechts 12 ton/ha opneemt. Boeren die hun koeien voeren met vezelhennep geven meer melk en zijn minder ziek. Daarmee worden de boeren redders van de aarde, en de Overheid gedegradeerd tot milieucrimineel door het demoniseren van deze hennepplant. https://www.clm.nl/wp-content/uploads/2021/09/1020-CLM-rapport-vlas-en-hennep.pdf
11. Recente wetenschappelijke rapporten hebben aangetoond dat hennep in de top 3 staat van planten die de grootste bijdrage aan de biodiversiteit en een grote opname heeft van stikstof, dat is nu precies het argument waarop de boeren nu gepakt worden. https://inagro.be/nieuws/hennep-waardevol-voor-de-biodiversiteit
12. Hennep heeft als een van de weinige planten op aarde het vermogen om de grond, water en lucht te zuiveren. Fytoremediatie is een proces waarbij een plant vervuilende stoffen zoals PEFAS, grafeen, zware metalen en isotopen reinigt door ze om te zetten in onschadelijke stoffen.
https://www.tauw.nl/nieuws/fytoremediatie-als-duurzame-techniek-voor-beheersen-pfas-verontreiniging.html
Vervuilde grond in Chernobyl en Fukushima worden schoongemaakt met hennepplanten.
13. Als textiel van hennep wijdverbreid wordt, zou de pesticiden-industrie volledig kunnen verdwijnen, 50% van alle pesticiden wordt gebruikt in de katoen industrie. De eerste spijkerbroeken zijn gemaakt van hennep; zelfs het woord “CANVAS” is de naam van hennepproducten. Hennep is een ideale plant voor het maken van touwen, koorden, tassen, schoenen en mutsen.
https://www.dithabonita.nl/hennep-kleding/
14. Vermindering van de effecten van chemotherapie en bestraling op cannabis, aids en kanker; Het is gebruikt bij minimaal 250 ziekten zoals reuma, hart, epilepsie, astma, maag, slapeloosheid, psychologie en ruggenmergziekten.
https://www.stichtingmediwiet.nl/wernard-bruining/
15. De eiwitwaarde van hennepzaad is erg hoog en bevat 2 vetzuren die zitten nergens anders in de natuur te vinden zijn. Het bevat alle essentiële aminozuren die we nodig hebben en is zelfs een vleesvervanger, vegetariërs hebben geen supplementen meer nodig. https://healthyandbeautiful.nl/hennepzaad-alle-voordelen-van-dit-superfood/
16. Alle plastic producten kunnen gemaakt worden van hennep en hennepplastic is heel gemakkelijk terug te keren naar de natuur. Plastic producten van de petrochemische industrie daarin tegen hebben de aarde op de rand van de afgrond gebracht. Onze walvissen en dolfijnen stikken in de miljoenen tonnen plastic dat in onze rivieren wereldzeeën drijft. Plastic vergaat nooit en heeft meer dan 500 jaar nodig om uiteen te vallen in Nano deeltjes die vervolgens via vissen in voedselketen terecht komt en dus in ons lichaam. De gevolgen daarvan zijn op lange termijn niet te overzien! Denk aan de giftige PEFAS stoffen van DuPont, die gerelateerd zijn aan 7 kanker soorten die nu in ieder levend wezen op aarde zijn aangetroffen.
Een misdaad van ongekende omvang!
Toch heeft DuPont (Chemours)vergunning om zijn gif in de Merwede te lozen en heeft het RIVM de PEFAS-norm met 800% verhoogd zodat we weer konden bouwen ????
https://www.google.com/amp/s/www.nationalgeographic.nl/stop-met-plastic/2018/06/plastic-van-wondermateriaal-tot-wereldprobleem/amp
https://sensiseeds.com/nl/blog/hennepplastic-wat-is-het-en-hoe-wordt-het-gemaakt/
17. Als de carrosserie van een auto van hennepplastic wordt gemaakt, wordt het 10 keer sterker dan staal. De eerste auto’s van Henry Ford waren maakt van hennepplastic en reden op biobrandstof van hennep. https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/dit-is-de-ware-reden-dat-hennep-illegaal-is/
18. Bouwprodukten kunnen van hennep gemaakt worden in de vorm van vezelplaten en hennepbeton. We kunnen compleet duurzaam en klimaatneutraal bouwen met hennep.
https://youtu.be/LRQXd3Sgb4shttps://youtu.be/eqLXXjvQXgIhttps://youtu.be/7cbUP95mwLwhttps://youtu.be/Uua964Y6BbA
19. Zepen en cosmetica gemaakt met hennep vervuilen het water niet en daardoor volledig Milieuvriendelijk.
https://www.feeling.be/beauty/voordelen-hennep-in-beautyproducten
20. Van hennep kunnen superbatterijen gemaakt worden voor opslag van zonne-, wind- en waterenergie (49 kW/kg i.p.v. 17 kW/kg)
https://www.cnnbs.nl/15-8-2014-super-hennepbatterij-een-feit/
21. Van hennep kan schone biobrandstof gemaakt worden in de vorm van hennep-ethanol, hennep-diesel en hennep-pallets voor kachels en biomassa centrales.
Hiermee kunnen we volledig onafhankelijk worden van olie en gas.
https://sensiseeds.com/nl/blog/hennep-biobrandstof-een-haalbaar-alternatief-voor-biobrandstoffen/
https://www.royalqueenseeds.nl/blog-hennep-een-efficiente-biobrandstof-wacht-op-haar-moment-n307
https://youtu.be/AWwQGb5KWXM

 

De geschiedenis van Hennep en de ware reden waarom het illegaal is
Boeren waren verplicht om hennep te produceren in 18 eeuw in Amerika, boeren die geen hennep produceerden werden gevangen gezet. Tijdens 1e de industriële revolutie die rond 1750 begon zag Amerika hennep als de plant van de toekomst en industrialisatie van hennep werd gestimuleerd en aangemoedigd. Tijdens de 2e, ook wel de technologische revolutie genoemd wordt kwam in Amerika de petrochemische en farmaceutische industrie sterk in opkomst. Zij beschermden hun producten middels patenten, waardoor ze al snel uitgroeiden tot grote multinationals met veel geld en grote macht en invloed kregen. Langzaam maar zeker werden hennepproducten zoals papier en kleding van de markt gedrukt omdat de verwerking van hennep een tijdrovende bezigheid was.

In de jaren 1900 was Randolf Hearst eigenaar van kranten, tijdschriften en de media in Amerika. Hij had duizenden hectares aan bossen en papierfabrieken voor de productie van zijn kranten. Zijn productie van papier was gebaseerd op houtpulp waarvoor de firma DuPont een chemisch procedé had ontwikkeld middels chloor-bleek-loog en dioxines, waardoor het vele malen goedkoper geproduceerd kon worden dan papier van henneppulp. Rockefeller was destijds de rijkste man ter wereld. Hij had een oliemaatschappij. Natuurlijk was biomassa van henneppallets en hennep-ethanol en hennep-diesel waren zijn grootste vijand.

Industrialisatie van hennep zou het einde betekenen van zijn oliemaatschappij. DuPont was een chemisch bedrijf dat groot was geworden met de fabricage van buskruit en het produceren van chemicaliën voor de papier en petrochemische industrie. In 1932 kreeg DuPont het patent om van aardolie plastic en nylon te maken, een gigantische markt die bedreigd werd door hennep omdat daar recyclebaar plastic van gemaakt kon worden. Andrew Mellon was bankier een groot aandeelhouder van de Dupont Company. Hij was destijds een van de rijkste mensen op aarde met veel aanzien en macht. Hij werd later minister van financiën van president Mellon Hoover. Tijdens de opkomst van deze petrochemische en farmaceutische industrie in Amerika werden er veel chemicaliën en pesticiden ontwikkeld, waardoor hennep uit de markt werd gedrongen omdat de productie van hennep te tijdrovend en arbeidsintensief was. Met name hennepkleding was niet meer rendabel omdat kleding van katoen veel goedkoper gemaakt kon worden door het op de markt komen van pesticiden en onkruidverdelgers dat de katoenplant nodig heeft. (50%van alle pesticiden op aarde wordt gebruikt in de katoenindustrie)

De toekomst van de bedrijven van Hearst, DuPont en Rockefeller zag er zeer rooskleurig uit. Totdat de Amerikaans/Oostenrijker George Schlichten in 1919 de Decorticator Machine uitvond, waarmee de papierproductie van hennep 100 x efficiënter werd en geen chemicaliën nodig waren bij de productie. George Schlichten kreeg hiervoor in Amerika het patent, en de industrialisatie van hennep had plotseling weer een gouden toekomst. Dit zou echter het einde betekenen van de bedrijven van Hearst, DuPont en Rockenfeller alsmede het einde van complete petrochemische en farmaceutische industrie.
https://pointshistory.com/2021/11/23/tragedy-of-george-schlichten/
Deze grote industriëlen met hun geld, macht en invloed hadden elkaar snel gevonden om hun gemeenschappelijke vijand Hennep uit te schakelen. Ze bedachten een list!

Het woord “Marihuana” (Mexicaans woord voor verkeerde tabak) werd bedacht, inspelend op de vrouwelijke hennepplant die psychoactief is. Randolf Hearst demoniseerde Marihuana 17 jaar lang dagelijks in zijn kranten en radiostations als zijnde een levensgevaarlijke drug waar mensen knettergek en moorddadig van werden. Er werden zelfs films gemaakt om mensen angst aan te jagen voor deze levensgevaarlijke drug. Door dit negatieve Marihuana sentiment via media, was het al snel gedaan met de schitterende uitvinding van George Schlichter, hij kreeg zijn fabrieken niet meer gefinancierd en hij stierf in 1922 als een verbittert en berooid man. George Schlichter werd compleet uit de geschiedenis gewist, en kan toegevoegd worden aan de lijst van geniale mensen als Tesla, Rudolf Steiner en Wilhelm Reich, ze waren een bedreiging de elite die hun macht en invloed dreigden kwijt te raken. Op 17 september 1937 was er een dusdanig anti marihuana sentiment gecreëerd dat het klimaat rijp was om de “Prohibitive Marihuana Taks Law” in het congres in stemming te brengen, op een zeer sluwe speciale manier zonder dat senatoren onderzoek konden doen of er over konden debatteren. De wet werd aangenomen !
Bijna niemand wist dat met deze wet ook de productie van industrieel hennep werd verboden.
https://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/dit-is-de-ware-reden-dat-hennep-illegaal-is/

Deze wet is de grootste misdaad tegen de mensheid geweest ooit, dankzij dit besluit:
– Drijven er nu miljoenen tonnen plastic in onze rivieren en wereldzeeën waar onze dolfijnen en walwissen in stikken.
– Worden onze bossen en regenwouden gekapt voor de hout, papierindustrie en biomassacentrales.
– Wordt de aarde vergiftigt met pesticiden en chemicaliën en zware metalen.
– De Petrochemische en Farmaceutische industrie hebben middels hun patenten waardoor ze oneindig veel geld en macht konden vergaren de wereld op de rand van de afgrond gebracht. Ze bezitten zoveel miljarden dat ze de media bezitten en daarmee de wereld wijs kunnen maken wat ze willen. Ze weten precies hoe het menselijk brein werk en hoe manipuleerbaar we zijn als ze ons bestaansangst (corona en oorlog) en overlevingsangst (energie crisis, huizen crisis, voedseltekort) via de mainstreammedia kunnen aanpraten, zo zijn alle oorlogen ontstaan. Zo worden we onder hypnose gebracht door zgn. spindokters die politici influisteren wat ze moeten zeggen. “Je ziet het pas als je het door hebt” luidt een spreuk van Johan Cruyff. Parlement en regering verlagen zichzelf tot marionetten in een toneelspel dat ons moet laten geloven dat we in een democratie leven. Dit toneelspel wordt echter geregisseerd wordt door een klein aantal mensen die zoveel miljarden bezitten dat ze voor God zijn gaan spelen en via de Mainstraimedia de wereld wijs kunnen maken wat in hun belang is. Een wakker mens in deze tijd doorziet het spel wat gespeeld wordt, de tactieken en methoden die 100 jaar geleden door Randolf Hearst en zijn kornuiten zijn bedacht en ingezet komen nu tot een climax. We staan op een keerpunt in de geschiedenis Mathias Rath een Duitse wakkere chemicus kan er boeiend vertellen over het ontstaan van de farmacie en het verband met de huidige EU.
https://youtu.be/WuhbyHE8mDg Wijlen George Carlin kan het zelfs in 3 minuten https://youtu.be/acLW1vFO-2Q

Wat kunnen we doen?:
– Teken de Petitie “Haal cannabis uit het strafrecht voor een duurzame toekomst” www.docdroid.net/FkdygdM
In Nederland staat Hennep en dus ook industriële hennep op lijst 1 van de Opiumwet, gelijk aan Heroïne en Cocaïne.
Dat is een groot onrecht, dat moet NU rechtgezet worden, zodat deze meest krachtige en veelzijdige plant op aarde eindelijk de waardering krijgt die het verdient.
– Het parlement/regering vragen om de 25 miljard die voor klimaatdoelen zijn gereserveerd ook te besteden aan de industrialisatie van hennep.
– Boeren te stimuleren met subsidies om over te gaan op hennep teelt voor eigen productie, maar ook als toeleverancier voor de industrie t.b.v. papier, kleding, plastic, bouwmaterialen, accu.s voor energieopslag, biobrandstof en voedsel.

Leveranciers van Hennep:
– HempFlax Group bv Oude Pekela www.hempflax.com
– Dun Agro Hemp Group bv Oude Pekela www.dunagrohempgroup.nl
– EcoBouwSalland bv Heino www.ecobouwsalland.nl
– Groene bouw materialen www.groenebouwmsterialen.nl
– Puur bouwen Balegem (belgie) www.puur-bouwen.be
– IsoHemp Fernelmont (belgie) www.isohemp.com
– Ecotex Roermond (kleding uit China webshop) www.ecotex.nl
– Z-Company bv Eindhoven (groothandel zaden, olie meel) www.z-company.nl
– Hempwood Murray (Amerika) www.hempwood.com

Petitie “Haal cannabis uit het strafrecht voor een duurzame toekomst”

HENNEP (CANNABIS) KAN DE WERELD REDDEN
HONDERDEN PROBLEMEN
1 OPLOSSING

Meer dan 80 jaar wordt deze meest veelzijdige en krachtige plant op aarde gecriminaliseerd op basis van onwaarheden verzonnen door multinationals. Ze wilden hun bedrijven redden toen Amerika in de jaren 30 hennep aan het industrialiseren was. Nu is het tijd dat deze plant de waardering krijgt die het verdient. Langzaam wordt de wereld wakker.

Hoe mooi zou dat zijn! Schone rivieren en zeeën, er hoeft geen boom meer gekapt te worden, geen energie probleem meer, geen honger meer en een medicijn waarmee we onszelf kunnen genezen op natuurlijke basis.
• Schone bio-brandstof
• Afbreekbaar plastic
• Alle kleding kan van hennep gemaakt worden
• Duurzame bouwmaterialen, vezelbeton en vezelplanten voor huizenbouw
• Voldoende voedsel uit hennepzaden om de honger in de wereld op te lossen.
• Goedkoop en duurzaam papier (er hoeft geen boom meer gekapt te worden)
• Van hennep kunnen superbatterijen gemaakt worden voor opslag van zonne-, wind- en waterenergie (49 kW / kg i.p.v. 17 kW / kg).
• Geen pesticiden nodig. Hennep doodt onkruid op een natuurlijke manier en behoeft zelf geen pesticiden waardoor de grond gifstoffen vrij is voor volgende gewassen. Zwaar vervuilde grond zoals Chernobyl en Fukushima worden schoongemaakt met hennepplanten.
• Effectief medicijn voor vele aandoeningen is wereldwijd erkend en wordt ondersteund door tal van wetenschappelijke rapporten.

Op dit moment verkeert de aarde in grote problemen. Om zich te kunnen herstellen heeft de aarde de hennepplant dringend nodig, het is twee voor twaalf !! Om deze reden vragen wij het parlement van de Tweede Kamer om de Opiumwet aan te passen en deze plant terug te geven aan de mensen en alle belemmeringen weg te nemen zodat de mogelijkheden van deze meest krachtige en veelzijdige plant op aarde optimaal benut kunnen worden.

Om de problemen van de aarde op te lossen zal het noodzakelijk zijn om hennep te gaan industrialiseren, we vragen het parlement van de Tweede Kamer dit met subsidies te stimuleren en wetenschappelijk onderzoek op dit gebied te ondersteunen. Hennep (cannabis) hoort niet in de Opiumwet, het is veel minder gevaarlijk en verslavend dan alcohol en tabak. Veronderstelde nadelen kunnen met goede voorlichting prima bestreden worden.

Het is een groot onrecht om cannabis op gelijke voet stellen met synthetische drugs of harddrugs. Tabak veroorzaakt wereldwijd 5 miljoen doden p/j en is niet medicinaal, cannabis 0 doden en heeft vele medicinale toepassingen (cijfers WHO).

Alternatief Luchthaven Lelystad

De opening van Luchthaven Lelystad om Schiphol te ontlasten stuit op grote problemen en is feitelijk onmogelijk geworden.
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/opnieuw-ontdekt-leon-adegeest-fouten-in-milieurapport-lelystad-airport-het-is-je-reinste-oplichter/
https://eenvandaag.avrotros.nl/collectie/uitbreiding-lelystad-airport/

Onderstaand hebben wij getracht de noodzaak van uitbreiding Lelystad-Airport op te lossen en een duurzaam alternatief te bieden voor de 275 ha. grote locatie. Het plan behelst een duurzame woongemeenschap te creëren op basis van het nieuwe denken. Het plan laat zien dat we los van bestaande systemen kunnen overleven. Met respect voor de natuur, die biedt alles wat we nodig hebben, gezondheid, onderdak, voeding, warmte, energie en werkgelegenheid. Alles wat we nodig hebben is er al! Een economie waarin je niet werkt om te overleven, maar waar je een bijdrage levert als dienst aan de samenleving/woongroep. Ieder naar eigen kunnen, iedereen is gelijk. Dat is wat met dit plan mogelijk is, een goed alternatief voor Lelystad. Maar dit concept kan overal ter wereld neergezet worden, ook in gebieden waar honger en droogte heerst. Hoe mooi zou dat zijn , nooit meer honger, geen pesticiden die onze aarde vernietigen, er hoeft geen boom meer gekapt te worden, schone rivieren en oceanen, alleen maar overvloed!

Met het nieuwe denken en het bewustzijn dat we allemaal EEN zijn is er veel mogelijk als we samenwerken. Er is maar 1 LAND, dat is de AARDE, Er is maar 1 VOLK, dat is de MENSHEID,
Er is maar 1 geloof dat is de LIEFDE

Hoge Snelheid Lijn/Hyperloop
De nieuw gebouwde Terminal kan gehandhaafd blijven en dienst gaan doen als een station van de HSL (hoge snelheid trein) of Hyperloop (Supersnelle ondergrondse vacuüm trein).
Lelystad wordt het opstappunt voor de Hoge Snelheid Trein waarmee iedere hoofdstad binnen Europa binnen 2 a 3 uur te bereiken is. Het kabinet zal beleid moeten ontwikkelen waardoor het vliegen vanaf Schiphol naar Europese hoofdsteden onaantrekkelijk, zo niet onmogelijk wordt. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door een vlieg-taks in te voeren op vluchten binnen Europa, zodat het reizen per HSL aantrekkelijk wordt.
Schiphol krijgt dan meer ruimte voor intercontinentale vluchten.
https://www.ad.nl/buitenland/stop-met-vliegen-in-europa-onze-planeet-heeft-ook-rechten~ab0d115a/

Bedrijventerrein voor duurzame productiebedrijven en HSL-opstappunt Op de begane grond zal de bestaande Terminal en parkeerplaatsen gehandhaafd blijven en aangepast worden voor het centrale opstappunt voor HSL en Hyperloop in Nederland. Reeds gerealiseerde landingsbaan van 2700 mrt. zal gehandhaafd blijven, hier zullen aan beide zijden duurzame productiebedrijven komen voor het verwerken van industriële hennep zoals:
– Fabriek voor het verwerken van vezelhennep hennepbeton en hennepvezelplaten voor de woningbouw en het vervaardigen van complete fabrieksmatige prefab wanden voor woningbouw.
– Fabriek voor het maken van kunststof producten van hennep.
– Fabriek voor het produceren van medicinale hennep.
– Fabriek voor het produceren van papier uit hennep.
– Fabriek voor het produceren van biobrandstof uit hennep.
– Fabriek voor het produceren van kleding uit hennep.
– Fabriek voor het produceren van Hennepaccu’s
– Fabriek voor het produceren van voeding uit hennepzaden.
– Fabriek voor het produceren van cosmetische producten uit hennep.
– Fabriek voor het produceren van zeilen en touw.
– Kennis/ontwikkelingscentrum over de meer dan 50.000 duurzame mogelijkheden van de hennepplant en hoe deze in deze tijd optimaal in te zetten.
– Bedrijf voor verwerking van producten van 200 ha voedselbos groente, fruit, jam, kruiden honing. Permanente markt van biologische producten uit het voedselbos.
– Bedrijf voor verwerking van voedingsproducten van “Urban Vertical Farming” Veiling/markt voor biologische producten van deze kweekmethode.
– Bedrijf voor het verwerken van planten/bloemen geteeld volgens methode “Urban Vertical Farming” Markt/Veiling biologisch geteelde planten en bloemen.
– Elektriciteitscentrale Kinetische energie volgens het “Rosch-Innovations” principe..
– Winkelcentra
– Zwembad
– Sport en Recreatie
– Bioscoop
– Gezondheidscentra met nadruk op alternatieve en natuurlijke geneeskunde
– Bijeenkomst/vergadercentra.
– Parkeerterreinen

Urban Vertical Farming
Boven het bedrijventerrein van 275 Ha. is op 25 meter hoogte een vloer geprojecteerd. Hier zullen 30 lagen met een hoogte van 3,5 meter verticale landbouw gebouwd worden, totaal ontstaat er een productielocatie van 6.120 Ha. Op basis van de nieuwste technieken “Aeroponics Hydro Kweek” kan op meerdere lagen variërend van 80 cm tot 3500 mm industriële hennep verbouwd worden. De ruimten zijn volledig geconditioneerd. Temperatuur, vocht, voeding en ledverlichting worden computer gestuurd, zodat de optimale omstandigheden voor de plant worden gecreëerd. In deze omstandigheden is het mogelijk om hennep 4 x per jaar te oogsten, voor andere gewassen ligt dit nog gunstiger. Behalve hennep is verticale landbouw de toekomst voor veel gewassen om op biologische wijze te gewassen te telen.
Onderstaande hyperlinks geven een goed beeld van de huidige stand van zaken.
https://decorrespondent.nl/4767/waarom-we-niet-zo-uit-de-hoogte-moeten-doen-over-verticale-landbouw/896763625758-36272857 , https://youtu.be/WOQHwjnOTng , https://youtu.be/oe_vF3_u-ac , https://youtu.be/-_tvJtUHnmU

Het is mogelijk om meer dan 1 miljoen ton droge hennepvezel te verbouwen op deze wijze. Op reguliere wijze in de open lucht zou hiervoor 70.000 ha. landbouwgrond nodig zijn met de kans op mislukking van de oogst in deze tijd van klimaatverandering. Op het bedrijventerrein op de begane grond zijn bedrijven gevestigd voor het verwerken van de vezelhennep, t.w. Papier, Biobrandstof, Voeding, Medicijnen, Batterijen, Kleding, Cosmetica, afbreekbaar plastic en kunststoffen en bouwmaterialen in de vorm van hennepbeton en hennepvezelplaten. https://www.hennepman.nl/toepassingen-van-hennep/ https://www.bedrock.nl/hennep-producten/

Er zal een kenniscentrum ingericht worden om de kracht en veelzijdigheid van deze wonderbaarlijke plant weer onder de aandacht te brengen in de wereld, meer dan 50.000 producten kunnen van de hennepplant gemaakt worden. In het Westland is zeer veel expertise aanwezig op gebied van “Urban Vertical Farming” op basis van hydrocultuur. Een prachtige gelegenheid om dit te exporteren! 16.000 woningen die op locatie in een voedselbos groeien is uniek in de wereld. Dit concept is overal ter wereld toepasbaar, zelfs in droge onvruchtbare gebieden. Het centrum zal wereldwijde aandacht krijgen en Nederland zal zijn duurzame aspiraties wereldwijd waarmaken!

De ware reden waarom Hennep illegaal is
Meer dan 80 jaar wordt deze meest veelzijdige en krachtige plant op aarde gecriminaliseerd op basis van onwaarheden verzonnen door multinationals. Ze wilden hun bedrijven redden toen Amerika in de jaren 30 hennep aan het industrialiseren was. Nu de aarde in problemen is wordt het tijd dat deze plant weer de waardering krijgt die het verdient. De aarde heeft deze plant nodig. https://docdro.id/3ZQytxb Op dit moment loopt er een petitie die u kunt tekenen: https://cannabisuitstrafrecht.petities.nl/

Wonen in een voedselbos
Nadat de productielocatie voor de teelt en productie van de industriële hennep klaar is zal de bouw starten van 16.000 woningen in 30 verdiepingen elk 105 m2 woonopp. en 150 m2 voedselbos/terras. Woningen zullen gemaakt worden van op de locatie vervaardigde prefab wanden van hennep-beton en hennep-vezelplaten. Industriële hennep heeft een 90 dagen nodig om van zaadje uit te groeien tot een volwassen plant. Hierna zal de vezel van de plant op locatie verwerkt worden tot prefab wanden voor de 16.000 woningen en zal het woningbouw project opgestart worden. De woningen groeien letterlijk en figuurlijk op de bouwplaats, van een plant die zuurstof geeft aan de aarde en CO2 opneemt. Dit is het ultieme voorbeeld van duurzaamheid. Er zullen uitsluitend natuurlijke producten gebruikt worden zoals houten vloeren en plafonds.
Dit levert een oplossing voor de problematiek waar Nederland op dit moment mee te maken heeft.
Met dit project kan Nederland een voorbeeld zijn voor de wereld.
https://dunagrohempgroup.nl/ https://youtu.be/m5O3oIyhEQc

De grote dakterrassen 150 m2 van de woningen worden gekoppeld zodat een voedselbos op basis van Permacultuur van totaal 200 Ha. ontstaat met wandelpaden. De voedselbossen zullen per 4 woningen met trappen verbonden worden met onder en bovenliggende verdieping. Bewoners leven letterlijk en figuurlijk in het voedselbos.
https://www.permacultuurnederland.org/wp/tuinieren-zonder-eigen-grond/#.XkPSIGhKg2w

Per 30 woningen zal een met glas overkapte roltrap komen zodat bewoners en bezoekers de woningen ook via de voedselbossen kunnen bereiken te voet of per fiets. Het is de bedoeling een grote zelfvoorzienende woongemeenschap te creëren van 16.000 woningen die elkaar ondersteunen door kennis uit te wisselen om gebied van duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Bewoners zijn verantwoordelijk voor hun eigen 150 m2 voedselbos.
De woningen zullen volledig energie neutraal zijn, ook de watervoorziening en de rioolzuivering zal in eigen beheer gedaan worden. Industriële hennep heeft een 90 dagen nodig om van zaadje uit te groeien tot een volwassen plant. Hierna zal de vezel van de plant op locatie verwerkt worden tot prefab wanden voor de 16.000 woningen en zal het woningbouw project opgestart worden. De woningen groeien letterlijk en figuurlijk op de bouwplaats, van een plant die zuurstof geeft aan de aarde en CO2 opneemt. Dit is het ultieme voorbeeld van duurzaamheid. Dit levert een oplossing voor de problematiek waar Nederland op dit moment mee te maken heeft.
Met dit project kan Nederland een voorbeeld zijn voor de wereld.
In bijlage 1 en 2 is een platte grond en doorsnede van de woningen bijgevoegd.
Per bouwlaag is per 54 woningen een lift aangebracht van 2 x 3 meter voor personen en fietsen.
De woningen zijn allemaal gelegen aan een brede galerij 3,5 mtr. met een loop en fietspad. Op de begane grond is ruimte voor winkelcentra en kantoorruimten, school, kinderopvang en ontmoetingsruimte voor gemeenschappelijke activiteiten maaltijden, filmzaal etc.

Kinetische energie
Op het bedrijven terrein is plaats voor het Kinetic Power Plant volgens het principe van “Rosche Innovations” https://www.zilverstroom.com/
Uitleg KPP https://youtu.be/8g-34JO8uho
Een Power House 20 levert nominaal 20 MVA 8.760 uur per jaar. Voldoende voor 50.000 huishoudens per jaar.
Een doorbraak in de energievoorziening en het einde van het monopolie van de energiebedrijven. De KPP levert elektriciteit voor €0,03 per KWh.

Samenvattend
– Nieuwe leefgemeenschap van 16.000 duurzame 0-energie woningen.
– Wonen in een voedselbos van 200 Ha.
– Scholen, Ontmoetings- en Educatie ruimten, Filmzaal, Sport en Winkels.
– Gezondheidscentrum gericht op natuur-en alternatieve geneeskunde.
– Winkels/Markten/Veilingen biologische producten voedselbos of “Urban Vertical Farming”
– Educatie en Kenniscentrum Hennep (industrieel en Medicinaal) wat uniek is in de wereld.
– Productie bedrijven voor het verwerken van Hennep tot Papier, Biobrandstof, kleding, Fiber, Kunststof, Plastic, Voedsel, Bouwmaterialen, Hennepbeton, Hennep vezelplaten, Hennep batterijen, Touw en Medicijnen. Hoe duurzaam kun je zijn! Een plant die zuurstof geeft aan de aarde en CO2 opneemt, dat lost veel problemen op.
– Kweek locatie in de vorm van verticale landbouw 100 meter hoog in volledig geautomatiseerde klimatologische omstandigheden op basis van hydrocultuur met Ledverlichting en voedingsstoffen. Hennep kan in deze omstandigheden 4 x per jaar geoogst worden. Op deze wijze ontstaat op een locatie van 275 ha, een productielocatie waar anders 70.000 ha reguliere landbouwgrond voor nodig zou zijn geweest.
– 70.000 ha hennep kan 1.540.000 ton CO2 opnemen.
– 70.000 ha hennep levert evenveel zuurstof op dan 1.750.000 Ha bos.
– De huidige Terminal ombouwen tot station voor de hoge snelheid trein (HSL)

Financiele Kengetallen
– Door verticale teelt op basis van hydrocultuur met ledverlichting kan het gewas is perfecte omstandigheden geteeld worden en onafhankelijk van weersomstandigheden 4 x per jaar geoogst worden. Hennepteelt brengt 15 ton droge stof op voor vezel of voeding. De productielocatie van 6120 Ha. Verticale landbouw levert 1,1 miljoen ton droge stof op voor verwerking tot papier, kleding, plastic, voedsel, medicijnen en bouwmaterialen. Er kunnen meer dan 50.000 verschillende producten gefabriceerd worden uit hennep. Deze producten kunnen op het overdekte bedrijventerrein van 275 ha. (20 meter hoog) gefabriceerd worden. Om de zelfde hoeveelheid droge stof op een reguliere wijze te verbouwen is 70.000 ha. landbouwgrond nodig met een gemiddelde prijs van € 80.000,- p/ha (besparing 5,8 Miljard euro)
– Bouwgrond voor gemiddelde woning 200 m2 x €400,-p/m2 x 16.000 woningen (besparing 1,024 Miljard euro)

Bijlagen:
– Bijlage 1a Platte grond perceel(A4)
– Bijlage 1 Platte grond woning/Voedselbos schaal 1: 100(A3)
– Bijlage 2 Doorsnede woning/Voedselbos schaal 1:100 (A3)
– Bijlage 3 Doorsnede woningen en hal (A3)
– Bijlage 4 Bovenaanzicht (A3)
– Bijlage 5 Gevelaanzicht A3